Blackle een energiebesparende google zoekmachine

De witte achtergrond van google verbruikt 74 Watt, terwijl een volledig zwart scherm slechts 59 Watt verbruikt.*

 

 

ga naar blackle

Geplaatst in: leuk,
Geplaatst door admin at 10:40 pm | Maar 1 reactie/ Plaats reactie

1 Comment »

 • Ruben said:  
  (On September 15th, 2009 at 10:13 pm)

  AMSTERDAM – Als de achtergrond van Google’s zoekpagina niet wit, maar zwart zou zijn, zou dat een hoop elektriciteit schelen. Dat beweert althans weblogger Mark Ontkush.

  Een beeldscherm zou voor de weergave van een witte webpagina meer energie gebruiken dan voor een zwarte. Zoekmachine Google zou, met zijn 200 miljoen zoekopdrachten per dag, daardoor een flinke bijdrage aan de wereldwijde energiebesparing kunnen leveren door de achtergrondkleur van zijn pagina’s aan te passen.

  Aanvankelijk meende Ontkush dat dat zo’n 3000 megawatt-uur per jaar zou schelen, goed voor 300 duizend dollar. Na een discussie op zijn weblog heeft Ontkush die schatting inmiddels naar beneden bijgesteld. De energiebesparing doet zich alleen bij ouderwetse beeldbuismonitoren voor: platte beeldschermen zouden voor iedere kleur evenveel stroom verbruiken.

 • RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>